Call Us : +359-882-911-888

За нас

Home  >>  Без категория  >>  За нас

За нас

От дългогодишната ми практика се научих да използвам атрактивни методи в работата ми с деца. Добих индивидуален подход, тъй като всяко дете има различни заложби и интереси. При някои деца едни сетива са по-силно развити за сметка на други. Добрият специалист прилага индивидуален подход, за да използва максимално наличния капацитет и така да постигне желания резултат.

В практиката си съм срещала неуверени, притеснителни не комуникативни деца и такива със специални образователни потребности, това не е било пречка за постигана ефективни резултатити с тях.

Децата най-добре усещат топлото и позитивно отношение на терапевта, което ги предразполага към желание за работа.

Посещението в логопедичния кабинет трябва да бъде свързано с приятни емоции и интересни занимания. Затова в терапевтичната ни работа проявяваме творчество и изобретателност, с които да заинтригуваме детето и неусетно да възприеме, възпроизведе и приложи в практиката знания и умения.

Най-ефективна и близка до децата е игровата терапия включваща драматизации подвижни, дидактични и състезателни игри. Използаме арт терапия изразяваща се в рисуване, апликиране, конструиране и моделиране с традиционни и нетрадиционни материали. Помага ни и музиката, като релаксиращо и отпускащо средство, чрез пеене на детски песни , танцуване и „свирене“ с музикални инструменти – барабани, дайрета, кселофони и т.н.. В допълнение към средствата за подобряване на паметта и концентрацията включваме и упражнения Brain gym.

Винаги предоставяме пълна информация на родителите и работим в тясна връзка с тях.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *